Шестима души са задържани по време на мащабна полицейска операция в Сливенско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Спецакцията е извършена на 7 август по противодействие на престъпленията срещу собствеността, личността, незаконния добив и продажба на дървесина, наркоразпространението, незаконно притежание на оръжие, нерегламентирана продажба на акцизни стоки и хранителни продукти, както и контрол по пътна безопасност.

Извършени са проверки на на превозни средства, лица, заложни къщи и зали за хазарт, складове за съхранение и продажба на дървесина, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски и други обекти, части имоти и други.

От адрес в Сливен и при проверка в село Градец са иззети един пистолет, 4 пушки, голямо количество боеприпаси за различен вид оръжие, сигнални ракети и други. Задържани са трима мъже на 42, 20 и 55 години. Работата по случаите продължава. Образувани са досъдебни производства.

Задържан е и 20-годишен мъж за кражба на сумата от 3000 лева от магазин на ул. "Бършен" в град Сливен. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на задържания продължава.

При съвместните проверки с ДГС-Котел са образувани 2 проверки с оглед данни за извършени престъпления по чл.235, ал.1 от НК за съхраняване на дърва за огрев в село Ябланово без контролна горска марка и документ, доказващ произхода им.

В хода на операцията служители на РУ-Твърдица са разкрили три престъпления. Задържани са мъж на 26 години за притежание на наркотични вещества, мъж на 53 години за кражба на алкохолни напитки от хранителен магазин в град Твърдица и мъж на 42 години за използване на чужд платежен документ - дебитна карта - като е изтеглил сумата от 2000 лева. По случаите са образувани досъдебни производства.

Разбиха престъпна група, продавала "синтетичен хашиш" на непълнолетни в Пловдив

Разбиха престъпна група, продавала "синтетичен хашиш" на непълнолетни в Пловдив

Наркотикът уврежда централната нервна система, според експерти