Съдът остави в ареста шофьорката, обвинена за тежката катастрофа на магистрала "Тракия" край Вакарел, при която загинаха шестима души и 20 бяха ранени. 

Цвета Таскова е обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост след катастрофата между нейната кола и автобус, в който се намираха загиналите и ранените.

Според съда е налице обосновано предположение, че тя е извършила това, в което е обвинена, като не е проявила необходимата отговорност на пътя.

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел
Обновена

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел

Телефонни номера за информация на МВР - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

Заради тежестта на престъплението, наказанието, което я грози, е от над 5 години лишаване от свобода.

Освен това беше взет предвид и фактът, че деянието е извършено в кратко време, след като е хваната да шофира след употреба на алкохол.

"Искам да изкажа искрени съболезнования, не мога да опиша съжалението. Не очаквам да ме разберат, но съжалявам, съжалявам", каза пред съда Цвета Таскова.

Състоянието на пострадалите при Вакарел се подобрява

Състоянието на пострадалите при Вакарел се подобрява

Вече всички дишат самостоятелно...

"Разпитани са над 30 свидетели. От тях личи неадекватни действия от страна на обвиняемата. Тя е започнала изпреварване, като е допуснала да настъпи удар и вследствие на което е настъпила смъртта на 6 лица. Това престъпление е по непредпазливост. Представлява и лична трагедия за самата обвиняема", заяви Мирослав Ангелов, наблюдаващ прокурор, цитиран от Нова телевизия. 

Той допълни, че Таскова не е била внимателна на пътя и така се е стигнало до тежкия инцидент.

Според прокуратурата шофьорът на автобуса няма никаква вина за инцидента. Затова и поискаха на Таскова да се наложи най-тежката мярка - задържане под стража.

"Липсва автотехническа експертиза, която да определи мястото на удара, разположението на автомобилите спрямо разделителната линия на платното за движение", репликираха от защитата на Таскова и допълниха, че за няколко дни разследване е невъзможно да се установи фактическата обстановка, защото делото е сложно.

На апаратно дишане е най-тежко пострадалата в катастрофата край Вакарел

На апаратно дишане е най-тежко пострадалата в катастрофата край Вакарел

Няма промяна в състоянието на пациентите, настанени в "Св. Анна"

29-годишната Цвета Таскова е работила като барман по черноморските курорти. Една от причините съдът да я остави в ареста е, че е възнамерявала да работи по курортите в Гърция, а това може да доведе до укриването ѝ.