Полицаите в Сливен задържаха мъж и иззеха музикална уредба след сигнал за силен шум в областния град.

Само за изминалата седмица органите на реда в Сливен са проверили 44 сигнала за нарушаване на тишината, съобщи "24 часа".

23 от сигналите се отнасяли за ромския квартал "Надежда".

В хода на проверките в ромската махала през изминалата седмица са съставени общо 3 акта и 4 предупредителни протокола. Този път властите са иззели само 1 уредба. Задържано е и едно лице, което не е изпълнило полицейско разпореждане за намаляване на децибелите на музиката.

66 сигнала за силна музика в Сливен

66 сигнала за силна музика в Сливен

48 от сигналите се отнасяли за ромския квартал "Надежда"

Припомняме, за седмицата от 7 до 13 август полицаите в Сливен се бяха отзовали на 66 сигнала за силна музика, като 48 от тях се отнасяха за квартал "Надежда". В хода на проверките тогава полицаите задържаха 3 души, съставиха 21 акта и 8 предупредителни протокола. Бяха иззети и две музикални уредби.

Останалите 21 сигнала за силна музика са били главно за кварталите "Комлука", "Дружба" и "Сини камъни". Там полицаите са съставили 4 акта и 8 протокола за предупреждение.

Стана ясно и че органите на реда в областния град следят и за използването на пиротехнически изделия.

Става въпрос за пиротехнически изделия от категория 2 и 3. За употребата на тези изделия собствениците или фирмите трябва да уведомят началника на Районно управление в Сливен, задължавайки се да ги използват съгласни реда, определен по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Препоръчителният час за използването на пиротехника е до 22.30 часа.