Кръвната проба на евродепутата Ангел Джамбазки е подменена по поръчка от най-високо ниво. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването "Неделник" по "Алфа ТВ".

Джамбазки е хванат с 1.5 промила алкохол, отчетени от дрегер. Спокойно можеше да прегази някой, защото е карал до Боровец и обратно, а не както лъже, че само е преместил колата, коментира Сидеров. Той запита кой крие евродепутата Джамбазки и по този начин му спестява наказателно преследване и присъда от 1 до 3 години затвор и предположи, че това може да са Каракачанов, шефът на МВР Младен Маринов, премиерът или главният мюфтия, съобщават от пресцентъра на "Атака".

Хванаха Джамбазки да шофира пиян в Самоков
Обновена

Хванаха Джамбазки да шофира пиян в Самоков

Заловен е с 1.5 промила алкохол в кръвта

По думите му в момента властимащите правят така, че зам.-председателят на ВМРО да получи административно наказание - глоба, вместо да понесе последствията от действията си.

Сидеров се зарече, че ще направи всичко възможно, за да докаже, че в случая има измама и Джамбазки да понесе пълна отговорност за деянието си.

Според лидера на "Атака" евродепутатът трябва "да целува ръцете на вътрешния министър, премиера и шефа си - вицепремиер и министър на отбраната, за чадъра, който опънаха заради това, че е член на ЕП".

Сидеров е на мнение, че обществото и медиите трябва да настояват да разберат защо е подправена кръвната проба на Джамбазки. Председателят на АТАКА е категоричен, че Джамбазки трябва да понесе наказателна отговорност.

"Атака" иска да чуе държавата за престъплението на Ангел Джамбазки

"Атака" иска да чуе държавата за престъплението на Ангел Джамбазки

Десислав Чуколов заподозря, че пробата на евродепутата е направена във ВМА

По думите на бивш служител на МВР има много неясноти относно взетата проба на члена на ВМРО и вариантите за нейното подправяне са не един и два.

Заради сериозното провинение на евродепутата от ВМРО АТАКА настоява Джамбазки да напусне Европарламента, от който получава 15 хил. евро месечна заплата.