Лидерът на Атака Волен Сидеров сензационно обяви, че бизнесменът Михаил Михов, по прякор Мишо Бирата, е бил убит. В ефира на ТВ 7 националистът съобщи, че има информация, че в него е била инжектирана отрова, която да симулира инфаркт.

Волен Сидеров се позова на "неформална информация на хора от ГЕРБ" и дори посочи, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е поръчал убийството на Михов, за да се прикрие Бойко Борисов.

Поръчката е извършена от криминална структура, смята лидерът на Атака.

"Заел съм се да разнищя случая с Мишо Бирата, който много скоропостижно почина, след като гръмна скандалът с него. Основанията за съмнение, че е убит са много големи", посочи Сидеров.

Много достоверна е тази информация и е база за нови разследвания, каза още той.

Припомняме, Михаил Михов бе ръководител на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварната "Леденика" . Той бе открит мъртъв в хотел "Правец Ризорт" на 30 март 2011г.

Извършената аутопсия доказа, че Михов е бил застигнат от бърза сърдечна смърт, настъпила вследствие на остра коронарна недостатъчност, предизвикана от кръвоизлив под атеросклеротичната плака. Това потвърди първоначалната версия, че бизнесменът е починал от инфаркт.

Името на Михаил Михов стана известно в началото на 2011 година, когато бяха разпространени флашки с три разговора - два между тогавашния премиер Бойко Борисов и шефа на митниците ген. Ваньо Танов и един между Ваньо Танов и бившия му заместник Антоний Странджев. В единия от разговорите Борисов ходатайстваше за Михов и настояваше митничари да се изтеглят от пивоварната на бизнесмена.