Сигнал за отвличане на дванадесетокласник от гимназия в Правец вдигна на крак полицията вчера, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Зам.-директорът на училището съобщил в полицията, че към 12 часа пред входа на учебното заведение трима младежи с качулки на главите качили насила друг младеж в багажника на тъмен "Мерцедес".

Регистрационните табели на возилото били покрити с вестник, но при потегляне на колата наблюдателен ученик успял да види задния номер. Полицейски служители от Правец започнали незабавно работа по случая.

Дежурният в областната дирекция вдигнал на крак и полицаите от съседните районни управления. След бързата реакция на служителите за по-малко от час колата и возещите се в нея лица, били задържани в Ботевград.

Четиримата ботевградчани - на 20 г., 21 г. и двама 18-годишни били отведени в РУ -Правец. В хода на разследването станало ясно, че похитителите и жертвата са приятели.

Предният ден младежите се наговорили да инсценират отвличането, за да впечатлят учениците. След разпит всички били освободени.

За случая е уведомена Районна прокуратура - Правец. Образувана е предварителна проверка.