Апелативният спецсъд остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, съобщи БНР. Той е обвинен за пране на пари.

Определението на тричленния съдебен състав, воден от съдия Галя Георгиева, беше произнесено след пет часа съвещание и е окончателно. То е подписно с особено мнение от един от членовете на състава - Даниела Врачева, която искаше Арабаджиев-младши да бъде освободен от ареста без мярка за неотклонение.

Съдът отмени запора на НАП върху имоти на Арабаджиеви

Съдът отмени запора на НАП върху имоти на Арабаджиеви

Искът бе за 606 600 лв. главница и 39 398 лв. лихви от 1.12.2012 г до 31.08.2018 г.

Според съдебния състав Вълчо Арабаджиев трябва да остане в ареста, защото той не е в тежко здравословно състояние, а и има обосновано предположение за съучастието му в престъпна дейност. Съдиите отбелязаха още, че промяната на мярката на Арабаджиев в по-лека би затруднила разследването, като според тях има възможност той да се укрие.

Назначиха тройна медицинска експертиза на Вълчо Арабаджиев

Назначиха тройна медицинска експертиза на Вълчо Арабаджиев

Решението е по искане на защитата

По време на днешното заседание съдът прие тройна медицинска експертиза на лекари от "Пирогов", според която Арабаджиев не страда от заболяване, което да не му позволява да бъде в ареста.

Адвокатът му Илиян Василев заяви в залата, че прокуратурата няма доказателства, за това че подзащитният му е знаел за евентуален престъпен произход на над 5 млн. лв., открити в банкови касети на негово име. Адвокатът изнесе данни от разследването, които според него сочат, че Маринела Арабаджиева е поискала от счетоводителка на семейството парите да бъдат внесени в банкови касети от сина й, като те да бъдат на негово име.

Снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са на сайта на Интерпол

Снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са на сайта на Интерпол

Издирват се официално с червена бюлетина

Прокуратурата обаче смята, че има достатъчно данни за това, че Вълчо е знаел за престъпния произход на внесената от него сума.