Софийска районна прокуратура (СРП) е отправила искане към Софийският районен съд за изменение на мярката за неотклонение на Васил Михайлов от домашен арест в задържане под стража. Това заяви на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов.

По думите му са представени доказателства, събрани в последните дни, включително информация от медиите. Той посочи, че в най-кратък срок ще бъде внесен обвинителен акт срещу Васил Михайлов, който през миналия месец бе привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на побой срещу футболен треньор.

Прокуратурата продължава да бъде последната преграда между престъпността и гражданите. Единствените важни неща за нас са законите и морала. Недопустимо е наличието на лица които се чувстват недосегаеми и над закона, уточни прокурор Иванов.

Прокуратурата взима необходимите мерки за зашита на правата и интересите на българските граждани, допълни той.

По думите му е разпоредена проверка по случая с нарушаването на мярката за неотклонение "домашен арест", наложена на Васил Михайлов.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на бащата на обвиняемия - пернишкия прокурор Бисер Михайлов с мотива, че родителите носят наказателна отговорност за действията на децата си.

Пуснаха от ареста обвинения за побой син на прокурор в Перник

Пуснаха от ареста обвинения за побой син на прокурор в Перник

Продължителността на ареста му намалила опасността да извърши друго престъпление, според съда