Синът на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, който бе убит в пернишкото село Кладница е задържан, след като при пътно транспортно произшествие е прегазил човек в района на София, съобщи БНТ.

Младият мъж си е бил в Швейцария, когато е разбрал за случилото се с баща му и е тръгнал веднага към България.

В района на София е прегазил пешеходец, който по-късно е починал, заради което младият мъж е задържан.

Припомняме, че швейцарският бизнесмен Удо Ланге бе намерен мъртъв в дома му във вилно селище "Делта хил" край пернишкото село Кладница и по-късно бе установено, че е бил убит.

Първоначалният оглед на тялото на 68-годишния мъж не е показал следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, която преминава през белия дроб.

Съдебният медик първоначално заключава, че раната е причинена от малокалибрено огнестрелно оръжие, като е стреляно от високо.

По-късно се оказва, че раната не е огнестрелна, а причинена с шило. Установено е още, че той е бил силно притискан, тъй като има едно счупено и едно пукнато ребро.

Семейството на убития бизнесмен е сред най-изявените дарители на местното читалище в село Кладница, помагали са на населеното място, коментира кметът на Кладница Васил Мирчев.

Швейцарски бизнесмен е намерен мъртъв в дома си край пернишко село

Швейцарски бизнесмен е намерен мъртъв в дома си край пернишко село

Започнато е досъдебно производство