Веселка Петкова, която е укривала в дома си затворниците Владимир Пелов и Радослав Колев, живее в страх. Това заяви синът й Стоян Колев пред Нова телевизия.

"Майка ми е много изплашена. Стресирана е. Постоянно има проблеми с нервите. Цялото семейство се страхуваме. Никъде не излизаме." - разказва 21-годишният Стоян.

Той твърди, че са приели в дома си двамата бегълци страх. Макар че Пелов е убит, семейството не се чувства в безопасност - страхуват се и от роднините на Пелов, и от човека, който го е застрелял.

Цветанов: Допуснати са слабости по случая Пелов, наредена е проверка

Цветанов: Допуснати са слабости по случая Пелов, наредена е проверка

Твърдо отстояваме евроатлантическите ценности...

Пелов казал на Стоян, че ако ги издаде, ще нарани майка му и 13-годишната му сестра, която не е знаела истината - казали й, че затворниците са им семейни приятели, дошли на гости.

"Не смее да ходи сама на училище. Не смее никъде да ходи сама. Не може да излиза никъде. Страх я е." - допълва младежът.

Момичето беше извикано заедно с майка си и брат си в столичната полиция, за да дадат показания

Пелов и Колев се свързали чрез Фейсбук с Веселка Петкова точно десет дни след бягството си от затвора.

Първоначално тя казала, че се страхува за своя живот и за живота на си, но в края на април ги приела в дома си. Рецидивистите дошли само с една раница, в която имало граната и тротилови пресовки. Имали ключове и излизали вечер - не е ясно колко често е ставало това.

Собственичката на апартамента не видяла да носят телефони в себе си. Не знаела и дали са ползвали личния й компютър, когато не била вкъщи. В началото на юни Пелов се прибрал сам, без другия затворник. Казал, че Радослав Колев се е прибрал в София. Оттогава Колев е в неизвестност.

Броени дни преди престрелката в центъра на града обаче човек, приличащ на Пелов, обикалял в района. Забелязали го поне двама души.

Владимир Пелов е застреляният в Ботевград
Обновена

Владимир Пелов е застреляният в Ботевград

Вторият пострадал е в "Пирогов" с 2 огнестрелни рани в корема

"Направи ми впечатление, че в канала, на 50-ина метра от моста нагоре имаше седнал човек до стената, беше се подпрял, с качулка, но помислих, че е някой човек, който е пратен да чисти канала. Възможно е да е бил и Владимир." - твърди свидетел пред Нова телевизия.

През нощта срещу 6 юни Пелов е застрелян.