Серийният убиец от Перник Станислав Ангелов Методиев-Сиси се призна за виновен по всички обвинения.

Делото срещу него се гледа  в условията на съкратено съдебно следствие в Пернишкия окръжен съд.

Станислав Ангелов бе обвинен в предумишленото убийство на бармана Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов.
Трите убийства са извършени за времето от януари до април 2009 година, съобщава БиТиВи.

"Признавам, че съм извършил всички престъпления - убийствата на Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов и другите обвинения така, както са описани в обвинителния акт", каза серийният убиец.

По думите му неговите съучастници Йордан Костадинов - Шишето (обвиняем по делото за лихварство и убийството на Николай Христов- Хайо) и Христо Бошняков са вършели престъпленията по негова принуда и от страх.

В залата присъстваха близки на жертвите, свидетели и вещи лица. Родителите на Ангелов не бяха допуснати като защитници, тъй като бяха привлечени от съда като свидетели.

Родителите на една от жертвите - Кирил Христов - Христо и Роза Ангелови, предявиха граждански иск за претърпени от тях неимуществени вреди, поради смъртта на сина им, от по 150 000 лв.

Любка Карпузова, майка на убития Цветелин Карпузов, предяви граждански иск в размер на 100 000 лв., а съпругата му Мариела, като законен представител на малолетните им деца Иван и Беатрис - по 150 000 лв. за децата и за себе си 100 000 лв.

Мъжът, с който е живяла третата жертва на Сиси - Биляна, Станислав Богомилов Стаменков предяви иск от името на малолетното им дете Калоян в размер на 200 000 лв.

Прокурорът по делото Бисер Михайлов поиска доживотна присъда без право на замяна с оглед тежестта на престъпленията, извършени от Станислав Ангелов.

Адвокатът на Сиси изтъкна, че съдът трябва да отчете пълните самопризнания на подсъдимия при определяне на неговата присъда.

В последната си дума убиецът заяви, че осъзнава тежестта на престъпленията, които е извършил и помоли съда за снизходителност. Присъдата ще бъде произнесена утре.