Иван Митов – Слънцето и останалите шестима, участвали в схемата за нарко разпространение в Слънчев бряг, остават в ареста. Това реши тази вечер Специализирания наказателен съд, където се гледаха мерките им за неотклонение.

Според съдия Биляна Вранчева събраните доказателства сочат, че действително обвиняемите са виновни за деянията, за които са им повдигнати обвинения - те са действали като като нарко група. Според съдия Вранчева няма опасност те да се открият, но ако бъдат пуснати на свобода, те могат да извършат друго престъпление. 

С оглед високата степен на обществена опасност на повдигнатите им обвинения ето защо съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража” за Иван Митов, Методи Зайков, Димитър Тодев, Петър Димитров, Божидар Станулов, Стойко Стоев и Марио Говедарев.

Пред специализирания съда обвиняемите се жалваха, че са били бити при задържането им на 19 август. На заседанието се видя, че действително обвиняемите имат рани по лицата.

Срещу бандата на Слънцето са свидетелствали сервитьорки, хостеси, полицейски служители, свидетели с тайна самоличност. В показанията си те са заявили, че хората на Слънцето са продавали амфетамин, екстази и трева. Именно един от обвиняемите е пропял пред полицията за схемата на бандата. Пред съда обаче той обяви, че е дал под натиск показанията си.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния специализиран съд на 30 август.