След новото масово сбиване с двама по-сериозно пострадали в село Манолово на територията на община Павел баня полицията провежда спецакция срещу битовата престъпност в района, съобщи bTV. Проверяват се жилища, автомобили и лица.

"Следим за притежание на незаконни вещи, проверяваме гражданската регистрация и присъединяването на тези лица към гражданската водопреносна мрежа", обясни директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов, цитиран от медията.

Полицията определя вчерашното меле като битов инцидент. Били са се членове на ромската фамилия в Манолово. Един от пострадалите е в по-тежко състояние и настанен в болница.

"Вчерашният инцидент е за притеснение. На двама братя синовете се сбиват, те са първи братовчеди. Най-вероятно под въздействието на алкохол", разказа кметът на селото Мурад Моллаахмед, цитиран от bTV. По думите му жителите на Манолово негодуват от ноември миналата година, когато представители на ромска фамилия от близкото село Тъжа са се настанили в сграда на бившата ветеринарна служба.

През март напрежението ексалира в масов бой в Казанлък между двете ромски фамилии - от Тъжа и Манолово. Един човек беше убит, а 11 други бяха тежко ранени. След мелето бяха задържани 19 души, на петима от които бяха повдигнати обвинения.

С разселване на родовете ще решават ромския проблем в Казанлък

С разселване на родовете ще решават ромския проблем в Казанлък

По делата лицата ще бъдат проверявани лично от кметовете