Задържани са двамата избягали затворници от ловешкия затвор, съобщават от пресцентъра на МВР. Те са заловени от криминалисти от Областната дирекция на МВР-Търговище.

Припомняме, че двамата затворници избягаха на 19 май, докато били на работа на външен обект. И двамата са 25-годишни, от търговищкото село Голямо Ново.

Единият затворник изтърпявал наказание по влязла в сила присъда за блудство с непълнолетен, а другият за извършени множество кражби.

Двама затворници избягаха в Ловеч

Двама затворници избягаха в Ловеч

Измъкнали се, докато работели на външен обект

Веднага след бягството двамата мъже били обявени за общодържавно издирване. Домовете им в селото били под непрекъснато наблюдение.

По време на разследването било установено, че бегълците се придвижват с лек автомобил „Форд Ескорт”. Около 2.00 часа вчера колата била засечена в близост до поповското село Ломци.

Двамата мъже не се подчинили на сигнала за стоп и с висока скорост се отправили към разградското се Благоево. Там в преследването се включили и разградски полицаи. При преследването колата напуснала пътното платно и спряла в нива. Двамата издирвани успели да се измъкнат и да се скрият в гориста местност.

Полицаи веднага завардили всички населени места в близост до района, както и пътищата, по които бегълците можели да избягат. Местните жители били уведомени и към тях бил отправен призив за повече бдителност.

Към 15.30 часа вчера двамата затворници били забелязани в района на село Миладиновци и минути по-късно били задържани.

От полицията допълват, че по време на бягството двамата затворници извършили множество кражби на гориво, акумулатори и други вещи от МПС на териториите на Търговище, Попово и Преслав.

Днес двамата мъже ще бъдат конвоирани до затвора в Ловеч.