Смъртта на Евгения Владимирова не е настъпила мигновено. Това сочи експертиза по делото за смъртта на жената, чието тяло беше намерено в куфар, съобщава БТА.

Установено е, че е отнело известно време за настъпването на смъртта. Трима експерти посочват в заключението си пред съда, че е възможно главата на жертвата да е била натискана към пода.

Софийският апелативен съд заседава по делото за убийството. Тялото на жената беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин.

Подсъдими за смъртта на жената са съпругът ѝ Орлин Владимиров и неговият баща Пламен.

По лицето на жертвата също са установени рани, някои от тях - в областта на слепоочието.

Отново отложиха делото за убийството на откритата в куфар Евгения Владимирова

Отново отложиха делото за убийството на откритата в куфар Евгения Владимирова

Заради болен член на съдебния състав

Съдебните медици отбелязват, че в случая не може да се каже колко бързо е настъпила смъртта, но това не е станало мигновено. Имало е съпротива от страна на жертвата.

Според специалистите до настъпване на трупно вкочаняване е възможно тялото да бъде сложено в куфар, след това - не. Самият процес на вкочаняване започва около два часа след смъртта и продължава около осем часа.

Експертите са категорични, че жената в починала от удушаване с ръка. При натиск в областта на шията винаги това става с чужди ръце. Човек сам не може да се удуши, уточниха вещите лица.

Според тях няма как човек да бъде омотан четири пъти, без да се съпротивлява.

Преди заседанието майката на Евгения - Капка Чорбанова, изрази надежда подсъдимите да получат доживотни присъди без право на замяна. Тя поиска Пламен Владимиров да бъде върнат в ареста, тъй като в момента е на свобода срещу парична гаранция.

33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване след изчезването си на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно тялото й бе открито в куфар във водоем край София. Първоначално Орлин Владимиров поддържаше версията, че съпругата му отишла на фитнес, след което трябвало да се види с приятелки, но така и не се появила на срещата. Той дори взе участие в издирването на изчезналата жена.

Обвиненият за убийството на откритата в куфар Евгения Владимирова направи самопризнания

Обвиненият за убийството на откритата в куфар Евгения Владимирова направи самопризнания

Двамата се сбили и паднали на земята, тя ударила главата си в шкаф