Самолетът с ранените полицаи пристигна в София. Тримата пострадали бяха закарани с линейки във ВМА. По първоначални сведения на медицинския екип, транспортирал ранените от Велико Търново, и тримата са с огнестрелни наранявания на горни крайници, но със стабилни жизнени показатели, съобщават от лечебното заведение.

По-рано от Министерство на отбраната информираха, че Военнотранспортен самолет „Спартан" на ВВС е излетял в 12.23 ч. по маршрут София-Горна Оряховица с медицински екип реаниматори от ВМА на борда. Самолетът излетя в обратна посока от летището в Горна Оряховица заедно с ранените.

Ръководител на екипа бе заместник-началникът на Клиниката по анестезиология и реанимация подп. доц. д-р Николай Младенов.

Полетът бе по разпореждане на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов. Екипажът на самолета бе с командир капитан Веселин Асенов, помощник-командир капитан Николай Георгиев и борден инженер майор Мирослав Пипев.

Припомняме, че барикадирал се в къщата си в Лясковец 53-годишен мъж застреля един полицай, а трима негови колеги бяха ранени. Около 12 часа днес стана ясно, че неколкочасовата спецакция по обезвреждането на Петко Савов Петков е приключила.