Спас Василев от Кочериново, станал известен с фалшивата си самоличност като Александър Николов, не е мамил хора. Той правил услуга на приятели и близки. Това заяви пред bTV адвокатът на задържания - проф. Георги Ценев.

Спас Василев остава в ареста

Спас Василев остава в ареста

Съдът уважи искането на прокуратурата

По думите на защитника на Василев/Николов мъжът правил услуга на приятели. Той предлагал евтини билети, за да помогне на хората. Когато обаче запазвал билети и не успявал да ги вземе навреме, цената на билета ставала по-висока - от 300 долара цената ставала около 600, дори 800 долара. Василев/Николов нямал пари да покрие разликата, защото получил от приятелите си само 300 долара и тогава, за да покаже качества на мъж, че държи на думата си, Василев взимал пари от следващия човек, на който правил услуга, за да закупи първия билет. След като купувал билетите, мъжът ги изпращал към заявителите им, но заради забавянето се получавала непрекъсната верига от забавяния, които довели до финансовата щета на гражданите.

Според адвоката това не е пирамида, защото при пирамидата имало натрупване на пари, с оглед печалба на още повече пари, а Спас/Александър не целял това.

ГДБОП заключи фалшивия профил "Александър Николов"

ГДБОП заключи фалшивия профил "Александър Николов"

Мъжът се казва Александър Мартинез и е чужденец.

На въпроса защо мъжът е използвал фалшив профил адвокатът обясни, че задържания е живял във Франция, а там името Спас не било известно. Той сменил името си в профила, за да може да бъде възприеман като човек на света.

По думите на адвоката Спас сам се е предал на полицията, след като видял, че за него се говори по телевизията. Той осъзнал, че това, което смята за услуга на приятели и познати, се разглежда като престъпление.

Сигнали срещу измамника Александър подавани още преди 6 години

Сигнали срещу измамника Александър подавани още преди 6 години

Спас все още не е обявен за издирване

След като разбрал, че не може да осигури билети на всички, на които вече е взел парите, Александър се скрил. Той се представял за сериозна личност и неуспехът му го накарал да се срамува. За това през месец юли той решил да спре да се занимава с тези "услуги".