Състоянието на двама от ранените при сбиването снощи на Женския пазар е по-добро, съобщи Дарик, позовавайки се на директора на Института за спешна медицинска помощ Пирогов д-р Спас Спасков.

Мъжът, който беше получил черепно-мозъчна травма и снощи бе с опасност за живота в противошокова зала, в момента е в по-добро състояние, и е преместен в неврохирургичното отделение.

Другият пострадал е в хирургично отделение. И двамата са по-спокойни и в по-добро състояние отколкото снощи, като остават под наблюдение, уточни д-р Спас Спасков.

Припомняме, че общо шестима пострадаха при масовото сбиване на Женския пазар в столицата. Четирима от пострадалите са настанени във Военномедицинска академия.
Двама вече са изписани от там, единият - заради леките травми, които е имал, а другият срещу подпис.

Сбиването стана около 21.30 в района на кръчма „Чичовци", която се намира на Женския пазар. Според едни информации участниците в масовия бой са били българи и араби. Други източници сочат, че сбиването е било между две банди роми. Двете групи са били от по десетина души всяка, като участниците в масовия бой са били въоръжени с тръби, метални пръти, бухалки и ножове.

Не е ясна причината за сбиването, но първоначалната версия, че става дума за съперничество между две банди клошари, не е вярна, съобщиха от МВР.
В района на Женския пазар има засилено полицейско присъствие, издирват се евентуални свидетели на инцидента. Няма пострадали случайни минувачи.