От вчера вечер специализираният отряд за борба с тероризма е по улиците на София. За момента от МВР не съобщават каква е причината, но самите служители са въоръжени с автомати и бронежилетки.

Според източници на БНТ, два автомобила са задържани на изхода на магистрала "Тракия". Има арести на няколко места. Разработката е на ГДБОП.

Задържаните са част от престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, но сега са задържани за друго. Извършват се процесуално-следствени действия във връзка със специализирана операция под наблюдението на прокуратурата. Очаква се официална информация от МВР.

В акцията, по информация на "Хоризонт", участват Специализираният отряд за борба с тероризма, както и звеното в СДВР "КОБРА".

На 4 места в столицата са разположени маскирани полицаи, въоръжени с автомати. На още три места в столицата се извършват претърсвания и арести. Според първоначалните информации има шестима задържани. Петима от тях са арестувани в близост до изхода на София за АМ "Тракия".

Мъжете са били в два автомобила, които бяха претърсени от полицията.

Пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за операцията и уточни, че тя е под ръководството на прокуратурата, но отказа да даде повече подробности.

По неофициална информация на "Хоризонт" става дума за престъпна група, която се е занимавала с различни видове престъпна дейност.