Специални мерки за охрана въвеждат от столичната полиция утре, когато ще се играе волейболната среща между "Левски" и ЦСКА, съобщиха от МВР.

Сблъсъкът ще започне на 22 февруари от 19.30 ч. в зала "Арена Армеец".

Във връзка с това ръководството на СДВР предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата, се казва в съобщението.

За сборен пункт на феновете на "Левски" е предвиден паркингът между сградата на Военното общежитие - "Пети километър" и "София Тех Парк" откъм бул. "Асен Йорданов".

Привържениците на ЦСКА ще се събират на паркинга пред зала "Васил Симов" на бул. "Асен Йорданов".

Оттам и двете агитки ще бъдат съпровождани от полицейски екипи до зала "Арена Армеец", където на изградени тристепенни контролно-пропускателни пунктове полицаи, съвместно с представители на частната охранителна фирма, ще извършват щателна и стриктна проверка на всички посетители.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, носене на обемисти багажи и забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки - в това число и парфюми.

Определени служители пък ще имат ангажимент да не допускат лица, които имат съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на територията на съоръжението само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация.

Привържениците на ВК "Левски" ще бъдат настанявани в сектори "А" и "В" и ще бъдат пропускани през входовете на сектор "А".

Феновете на противниковия отбор ще бъдат настанявани в секторите "С" и "D", а пропускането ще става през входовете на сектор "С".

За да бъде избегнато струпване, е добре зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на залата, което ще е в 17.30 часа.

Снимка 279692

Източник: пресцентър МВР