Специализирана полицейска операция се провежда на територията на врачанското село Галиче под надзора на Окръжна прокуратура - Враца, съобщиха от държавното определение. Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и е насочена към подобряване на средата за сигурност в района.

Синовете на кмета на Галиче ще се разминат с обвиненията

Синовете на кмета на Галиче ще се разминат с обвиненията

Пребитите момчета се страхували да свидетелстват

Основните й направления са противодействие на престъпността, на разпространението на контрабандни акцизни стоки, осигуряване на добър обществен ред в училищата и прилежащите територии.

Припомняме, в последните месеци имаше няколко случая на пребити младежи, за които се твърдеше, че са пострадали от синовете на кмета Ценко Чоков. Някои от пострадалите оттеглиха сигналите си от полицията.

Действията на прокурорите от ОП-Враца и РП – Бяла Слатина, на служителите на ОДМВР-Враца и РУ-Бяла Слатина са в съответствие с разпоредената от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров проверка за законност на дейността в кметството в село Галиче.

Цацаров разпореди проверка на всички дела за врачанското село Галиче

Цацаров разпореди проверка на всички дела за врачанското село Галиче

На място във Враца и Бяла Слатина са изпратени прокурори от ВКП

По разпореждане на главния прокурор ще се извърши и цялостна проверка на дейността в кметството на село Галиче, извършвана от трима прокурори от ОП-Враца и РП-Бяла Слатина.

Проверката ще обхване периода от началото на предходния мандат на кмета до настоящия момент и ще се извършва в седем направления: законосъобразност на действията на кмета на село Галиче по удостоверяване подписи на частни документи и пълномощни, верността на преписи и извлечения от документи и книжа, начинът на стопанисване на определени от общинския съвет обекти на общинската собственост.

Съдът пусна кмета на Галиче срещу 2000 лв.

Проверяващите ще установяват законосъобразността на действията при извършване на адресни регистрации съгласно чл.92, ал.1 Закона за гражданската регистрация, изпълняваните и спазваните от страна на кмета правомощия по Закона за МВР и Законът за местното самоуправление и местнатата администрация (ЗМСМА) и по чл.8, ал.2 ЗОСИ.

Бизнесмен обвини кмета на Галиче, че му е запалил две коли

Бизнесмен обвини кмета на Галиче, че му е запалил две коли

Веселин Тушинов е политически опонент на кмета Ценко Чоков

Инспекторите ще видят и законосъобразността на регистрациите, изпълнението на бюджета на община Бяла Слатина (в частта му за кметство село Галиче), както и всички случаи на възлагани функции от кмета на община Бяла Слатина към кмета на село Галиче.

Разпоредено е, в случаи на установени данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно да се преценят условията за образуване на досъдебни производства.