Синовете на кмета на Галиче Ценко Чоков няма да бъдат обвинени, потвърдиха от прокуратурата във Враца пред Нова телевизия. Мартин и Спас Чокови бяха задържани, разпитани и след това освободени. Арестът им беше заради побой над двама мъже в заведение в Бяла Слатина.

Синовете на Ценко Чоков замесени в пореден случай на побой

Синовете на Ценко Чоков замесени в пореден случай на побой

Мартин и Спас Чокови са пребили 29-годишен мъж

"Бар в Бяла Слатина. Петък вечер. В заведението става бой, твърдят наши източници от полицията. Въпреки че всички отричат. В инцидента са участвали активно и синовете на кмета на Галиче", твърдят полицаите. 

Цацаров разпореди проверка на всички дела за врачанското село Галиче

Цацаров разпореди проверка на всички дела за врачанското село Галиче

На място във Враца и Бяла Слатина са изпратени прокурори от ВКП

В побоя са пострадали двама души - единият е откаран в тежко състояние в местната болница, това е 29-годишният Мариян Николов. Появиха се твърдения, че Ценко Чоков е бил на свиждане на Мариян в болницата. И че го е "посъветвал" да си мълчи. 

Прокуратурата обвини кметския син от с. Галиче

Констатацията на лекарите за побой обаче се разминава с показанията на пострадалия Мариан пред съдия. На разпита той казал, че е паднал. Затова и на този етап е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Съдът пусна кмета на Галиче срещу 2000 лв.

И пред медията Мариян отрече да е бил бит. И вторият пострадал - общински съветник от АБВ, всъщност не бил пострадал, твърдят близките му.

"Тези момчета живеят там, там са и близките им. Явно заплахите действат", коментират запознати.