Специализираната прокуратура разследва кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Оперативно-издирвателните действия били възложени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), съобщават от двете институции.

​Наказателното производство е започнало по материали на Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) и след журналистическо разследване на "Господари на ефира", излъчено преди десет месеца.

Над 2000 души искат поне военновременен мост до Червен бряг

Над 2000 души искат поне военновременен мост до Червен бряг

Пропаднало съоръжение откъсна пет села от околния свят

Установено било, че Вълов е нарушил задълженията си като длъжностно лице и възложител на обществени поръчки по програмата "Топъл обяд", финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане и съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещи се лица.

Стойността на програмата е 229 106 лв. с ДДС.

През април 2017 г. община Червен бряг е обявила обществена поръчка по програма "Топъл обяд" за Червен бряг и Койнаре.

Документи, отговарящи на условията на обществената поръчка, са подали три фирми. На базата на критерий "най-ниска цена" е отговаряла фирмата "М.-П." ЕАД.

Вместо да сключи договор със спечелилата фирма и да обезпечи безвъзмездното изхранване на социално слаби в община Червен бряг, Данаил Вълов е прекратил обществената поръчка на 16 май 2017 г. Целта му била да облагодетелства другите две фирми, които са печелили обществени поръчки със същия предмет през предходната година, твърдят от Специализираната прокуратура.