Специализираната прокуратура започна разследване и нахлу в офиси на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Служителите на спецпрокуратурата извършват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели са в рамките на образувано досъдебно производство.

Спецпрокуратурата тършува в офиси в хотелите "Маринела" и "Марица"

Спецпрокуратурата тършува в офиси в хотелите "Маринела" и "Марица"

Заради укриване на данъци от фирми

Производството е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

Данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 - 2018 година, пишат от прокуратурата.

Като реални търговски дружества изброените фирми са подправяли счетоводните си регистри. В тях са включвали фактури от дружества от типа "липсващи търговци" с цел функциониране на създадената схема на данъчна измама.

Снимка 376610

Източник: БГНЕС

Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения в големи размери по смисъла на Закона за ДДС.

Към момента спецпрокуратурата вече има събрани доказателства и за пране на пари.

В периода 2009 - 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление.

Всичките 19 задържани за нелегалните фабрики за цигари остават в ареста

Всичките 19 задържани за нелегалните фабрики за цигари остават в ареста

По делото са събрани 9 тома доказателства

Под ръководството на Специализираната прокуратура, на 18 юли 2018 г. е установена незаконната фабрика, ползвана от престъпната група за производство на цигари.

Действията по разследването са възложени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се извършват едновременно на територията на градовете София, Карнобат, село Венец и село Церковски, община Карнобат.

Снимка 376607

Източник: БГНЕС