Ценко Чоков остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд, който разгледа искането му за промяна на мярката. Няма опасност Чоков да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление, смята съдът.

Адвокатите на Ценко Чоков настояха да бъде пуснат с по-лека мярка. Едно от основанията им е заявеното от множество свидетели, че върху тях е оказван натиск от страна на лица около Веселин Тушинов, който е граждански ищец и частен обвинител по делото срещу Чоков.

Свидетели се отказват от показанията си за терора на Ценко Чоков

Свидетели се отказват от показанията си за терора на Ценко Чоков

Били принудени да дадат грешни показания

Според адвокат Илиан Василев се създават сериозни основания, за да се смята, че обвиненията срещу кмета на Галиче са резултат от "много грижливо" създадена манипулация, в която са се включили дори и някои медии. Тъй като са насрочени дати за съдебни заседания с месеци напред, защитата смята, че делото няма да приключи до края на годината. То дори щяло да остане висящо на първа инстанция и през следващата година.

"Не Ценко Чоков манипулира свидетели, а друго лице - Тушинов", посочи адвокар Иво Найденов.

Заболяване на подсъдим отложи делото срещу Ценко Чоков

Заболяване на подсъдим отложи делото срещу Ценко Чоков

Подсъдимият Иван Тодораков е в болница

Припомняме, че на предходното заседание свидетели се отказаха от показанията си срещу Чоков.

Според защитата няма реална опасност Ценко Чоков да се укрие. Адвокатите подчертаха, че Чоков няма криминални прояви, нито влязла в сила осъдителна присъда.

Прокуратурата протестира оставането на Ценко Чоков в кметския стол

Прокуратурата протестира оставането на Ценко Чоков в кметския стол

Има условие за прекратяване на кметските пълномощия

Според прокуратурата обаче кметът на Галиче може да се укрие, ако бъде пуснат от ареста с по-лека мярка.

Адвокат Василев напомни, че Чоков беше на свобода за един период от време и по никакъв начин не се е опитал да се крие или да осуети делото. Ако е искал да го направи, това е можело да се случи, когато е бил с мярка "парична гаранция".