При спецакция във Варна по линия на наркоразпространението е установено, че в промишлената зона на с. Бенковски, П.Я. (59 г.) и И.И. (35 г.) са организирали помещения за отглеждане и сушене на марихуана. 

Иззети са 450 растения с различна височина в процес на сушене, суха тревиста маса в насипно състояние с общо тегло 107,96 кг.

От друго помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на растения, са иззети апаратура, уреди за отопление и вентилатори, саксии, чували с тор, семена.

При проверката са иззети различни суми в българска и чуждестранна валута. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.

В рамките на спецакцията, провеждаща се в малки населени места край Варна са проверени 132 лица и 96 автомобила. Задържани са още 10 души, оказвали сериозно влияние върху криминогенната обстановка в региона, като един от тях е бил обявен за издирване.

В хода на операцията са задържани също извършител на умишлен палеж, регистриран в с. Бозвелийско, както и извършител на кражба от частен дом в Дългопол.