Веселин Стоименов вероятно е разстрелян заради борбата за наследството на ВИС-2.
Това е тезата на криминалния журналист Ана Заркова. В ефира на bTV тя коментира показното убийство от тази седмица на бизнесмена Веселин Стоименов, известен като ликвидатора на ВИС-2, който беше открит прострелян от 7 куршума.

Мутренските времена не са си отивали. Гангстерската война продължава още от времето, в което Бойко Борисов беше главен секретар на МВР, убедена е журналистката. Като доказателство за тезата си тя даде покушението с гранатомети срещу Алексей Петров, както и стрелбата срещу Златко Баретата пред вратите на Съдебната палата в столицата.  

В съобщението от прокуратурата за разстрела се казва, че Стоименов отивал на гости. Видях в това леко предубеждение, сякаш се намеква мотивът ревност. За любов и ревност не убиват с контролен изстрел в главата, прецени Заркова. Според нея  най-вероятно убитият е станал жертва на войната за наследството на ВИС.

Асен Йорданов, криминален журналист от родния град на Стоименов Бургас, пък даде повече подробности за дейността на бизнесмена приживе. Знаеше се, че свързани с групировката фирми концесионират по-голямата част от плажа на Слънчев бряг и част от Созопол. Тези концесионери бяха уличени от МРРБ в много сериозни нарушения, обясни той.

По думите му убитият имал сериозно политическо лоби. През разнопартийни управления се ползваше все с протекции, обяви журналистът.