Задържаха голямо количество фалшиви перилни и почистващи препарати и медикаменти на МП "Капитан Андреево".

При две отделни проверки през септември са установени фалшиви общо 33 024 кг прах за пране, 8217 л течен почистващ препарат, както и 14 670 лекарства.

На 26 септември на митническия пункт пристига товарен автомобил с чужда регистрация на път от Турция през България за Косово. Водачът - косовски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока - перилни и почистващи препарати. При щателна митническа проверка в товарното помещение обаче е установено, че стоката отговаря на декларираното по документи, но е с лого на известни марки. Открити са 12 палета с опаковки по 2 и 3 кг - общо 9984 кг прах за пране и 16 палета с общо 8217,6 литра течен препарат за измиване на съдове. В предната дясна част на полуремаркето до челната стена пък били укрити и кашони с недекларирани лекарства. Открити са 14 670 медикамента, сред които инжекционни разтвори, ампули и таблетки с различно предназначение. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

На 6 септември пък е извършена проверка на товарен автомобил с чужда регистрация на път от Турция за България. Според представените документи превозваната стока е перилни препарати. При митническата проверка обаче са открити 27 палета с опаковки по 10 кг - общо 23 040 кг прах за пране. Всички опаковки са с логата на две известни търговски марки, с надписи на турски език.

Перилните и почистващи препарати са задържани, а за случаите са уведомени притежателите на търговските марки, който са потвърдили, че стоката е фалшива.

23-годишен натъпка 1 млн. лева в газова бутилка и опита да премине границата

23-годишен натъпка 1 млн. лева в газова бутилка и опита да премине границата

Случаят е от ГКПП "Капитан Андреево"