Изпращането на анонимни сигнали срещу висши служители и ваденето от архивите на разни папки срещу тях се превърна в „модна тенденция" тази пролет.

След делото „Буда", анонимния сигнал до Сергей Станишев за незаконното слушане, бял свят видяха и безпрецедентно огромно количество секретни материали, които бяха разпространени до медиите от „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност."
Те пристигнаха до редакционните мейли тази нощ.

БСП поиска незабавно "главата" на Флоров
Още...

Изпращам Ви това писмо поради реалната тревога и убеденост, че предстоящите на 12 май тази година парламентарни избори ще бъдат брутално фалшифицирани, пише в писмото той и задава въпроса - кой всъщност е МВР-шеф сега - Петя Първанова или групировката Бойко Борисов - Цветан Цветанов в лицето на Станимир Флоров - действащ шеф на ГДБОП.

Бившият служител на службите констатира, че МВР през последните 4 години е превърнато в престъпна групировка, действаща срещу интересите на българския народ и че всъщност неин ръководител все още е „печално известният на всички Цветан Цветанов."

Цветанов контролира бившата си подчинена Първанова чрез Станимир Флоров, всичко това става с благословията на бившия министър-председател Бойко Борисов.
Тримата от дълги години са съучастници в мащабна престъпна дейност, изразяваща се в покровителстване на трафик и търговия с наркотици и контрабандни канали, пише още в писмото до медиите.

Подателят му заявява - естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно".
Но предпочитам да извърша престъпление, вместо българите да останат в заблуда за мутро-ченгетата, които са ги ограбвали през последните четири години и се готвят за нови четири години на грабеж и диктатура.
Освен това, ако разкрия самоличността си, моят, а и на семейството ми живот е обречен.

Сред изпратените над 250 документа с гриф „Строго секретно" е предложение за откриване на оперативно дело „Араби" от 1999 година.
В него основни действащи лица са именно настоящият шеф на ГДБОП Станимир Флоров, тогавашният шеф на полицията във Видин Васил Василев и Пламен Йоцов, служител на НСБОП.
До връзката между Флоров и Василев се стига по време на работата по ППО „Мавър" в рамките, на която наблюдаван е именно началникът на видинската полиция. Тогава станало ясно, че той е доста близък с Флоров.

Според непроверена оперативна информация двамата са работили в една стая по делото „Опицвет", като сегашният шеф на антимафиотите се ангажирал срещу 20 хиляди германски марки да предупреждава „обектите" при възникване на заплаха за тях.
Припомняме, Аферата „Опицвет" е от средата на декември 1997 г. Тогава служители на Национална служба "Борба с организираната престъпност" (НСБОП) разбиха нелегален цех за производство на наркотици в софийското село Опицвет.
В лабораторията бяха открити 330 килограма готов амфетамин-база и 666 килограма бензилметилкетон (БМК) - вещество, предназначено за производство на наркотици на обща стойност около 30 000 000 лева.

Оперативната информация, отразена в предложението за откриване на ГДОП (Групово дело за оперативна проверка) „Араби" сочи, че Василев, Флоров и Йоцов имат контакти с наркотрафиканти араби, като пример за това е връзката им с арабин от палестински произход.
Последният имал магазин за авточасти на столичния булевард „Христо Ботев", в който се продавали наркотици.
В секретния документ се посочва, че арабинът е засичан да посещава Ресторант „Парадайс" на улица „Позитано", където също се предлагали наркотици.
Флоров и Йоцов пък го използвали като информатор. Дамата често ходили със служебното возило до магазина и ресторанта.

Според източника Флоров и Йоцов покровителствали лица, участващи в наркотрафик и канали за контрабанда за прехвърляне на стоки зад граница, за което използвали услугите на Васил Василев.
Флоров обяснявал на колегите си, че паричните му средства идвали от магазина на жена му, пише още в предложението за образуване на оперативното дело „Араби."
Над сто са страниците, които показват и справки от разработка на „обекта" Флоров, включително и със СРС-та.

По-късно стана ясно, от Софийска градска прокуратура съобщиха, че и те са получили по електронна поща сканирани копия от материали от оперативно дело, съдържащо класифицирани документи, с гриф „Строго секретно".
СГП незабавно е започнала проверка за изясняване на всички факти и обстоятелства, с оглед съдържащите се в материалите данни за евентуално извършено престъпление по чл. 357 Наказателния кодекс, а именно за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна.