Всички членове на Българския фармацевтичен съюз ще преминат обучение по програма „Личен фармацевт"
Целта на програмата е постоянно да поддържа високо ниво на компетентност на фармацевтите относно новите терапевтични методи и продукти, пише Zdrave.net.

Програмата „Личен фармацевт" е разработена от Българския фармацевтичен съюз. Това е от голямо значение за покриването на европейските стандарти за добра фармацевтична практика в аптеките.

Професията на магистър-фармацевтите изисква от тях постоянно да осъвременяват и надграждат професионалните си знания и умения.

Програмата „Личен фармацевт" дава възможността да се прилагат еднакви стандартипо отношение квалификацията, както в големите градове, така и в по-малките т.е. навсякъде в цялата лекарствоснабдителна мрежа.

Обученията по програмата са разделени в три основни групи: Обществено-значими заболявания, Нормални физиологични състояния и Фармацевтична практика.  

Годишно магистър-фармацевтът ще трябва да събере определен брой кредити на базата на участието си в различни модули на програмата или чрез други дейности, определени от Комисията по качество към БФС.

За пръв път тази програма дава възможност за продължаващо обучение на магистър-фармацевтите, които работят не само в аптеки, но и в дистрибутори, производствени звена и контролни лаборатории.

Тази година по линия на програмата „Личен фармацевт" са проведени обученияпо съвременно лечение на алергиите, фармакологично повлияване на диабета, фармакологично лечение на наднорменото тегло и затлъстяването и др.