Обвиниха следователка от Следствен отдел към Софийска градска прокуратура за хулиганство и оказване на съпротива на полицаи, съобщиха от прокуратурата.

Вечерта на 20 май 2020 г. полицаите проверявали сигнал за компания, която слуша музика и пие пред входа на бл. 347 в ж.к. "Света Троица". Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че има нарушение на обществения ред през нощта.

Сред празнуващите била и Н.К.-Т. - следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура, която игнорирала разпорежданията на полицаите. Тя се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка. При проверка на документите, следователката отправила обидни думи към служителите на реда. След това тя дърпала за ръка и ударила по рамото полицай, който се опитал да я спре и да й сложи белезници.

Един от мъжете от компанията - Б. Х. (46 години) напръскал със спрей един от полицаите и ударил друг по лицето. След това следователят - Н.К.-Т. и Б. Х. са арестувани.

И следователката, и 46-годишният мъж са обвиняеми. Определена им е мярка за неотклонение - парична гаранция.

Прокуратурата на Република България заявява, че няма да толерира подобни прояви и ще предприема действия по тяхното недопускане и санкциониране. Предстои да бъде образувано дисциплинарно производство спрямо Н.К.-Т. за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.