Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за пореден случай на насилие, упражнено спрямо жена, живееща във фактическо съжителство с извършителя. Обвиняемият Антон Миланов и пострадалата П. Миладинова живеели на съпружески начала, като от есента на 2017 г. били в обтегнати отношения.

На 10 септември 2017 г. вечерта, Миланов се свързал по телефона с пострадалата, като й отправил обидни реплики и поискал от нея да му осигури достъп до жилището, в което двамата живеели. Миладинова отказала.

В ранните часове на 11 септември 2017 г., Миланов, придружен от двама души, опитал да проникне във входа на жилищната кооперация на Миладинова, находяща се в ж.к. "Надежда" в столицата, като едновременно с това на висок глас отправил реплики със заплаха за живота ѝ, които тя чула през отворения прозорец на апартамента си.

Отправените от Миланов закани били придружени със силни викове и блъскане по входната врата на блока. Минути по-късно, Миланов успял да проникне в кооперацията, като се насочил към апартамента на пострадалата и започнал да тропа и блъска по входната врата на жилището, отново отправяйки закани за убийство спрямо нея.

Миладинова незабавно сигнализирала на телефон 112, след което пристигналите на място полицейски служители задържали Миланов и го отвели в сградата на 02 РУ - СДВР. След този случай, пострадалата подала молба в Софийски районен съд с искане за издаване на заповед за защита от домашно насилие, съгласно Закона за защита от домашно насилие.

На 23 септември 2017 г., Антон Миланов отново пристигнал в дома на Миланова, като достъпът до жилището му бил осигурен от децата на двамата. Афектиран от обстоятелството, че тя отказва да разговаря с него, Миланов започнал да нанася с особена жестокост множество удари с ръце по тялото, крайниците и лицето ѝ.

Докато се намирали в кухнята, обвиняемият насочил към пострадалата нож, като в опитите си да се предпази, тя го хванала с ръка и по този начин получила множество порезни рани по ръката. Свидетел на случващото се станало едно от децата, което се изплашило и избягало в апартамента на съседка.

Последната се обадила на майката на Миладинова, която от своя страна незабавно уведомила полицията. Пристигналите на място полицейски служители задържали Миланов, а по случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура.

В хода на производството е установено, че на пострадалата са причинени множество телесни увреждания, изразяващи се в подкожни хематоми, кръвонасядания, рани по тялото и лицето, разкъсване на лигавицата на устните, изгаряния по шията и порезни рани по ръката.

На Миланов е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда с особена жестокост и отправяне на заплаха с убийство. Разследването е приключено, като на 16 януари е внесен обвинителен акт срещу Миланов за описаните по-горе деяния. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.