Криминалисти от СДП задържаха двама след кражба на чанта от автомобил, информират от пресцентъра на МВР.

"Акцията" била подготвена по познатия сценарий - след като предварително спукали гума на колата. Спасената чанта на потърпевшия хърватски гражданин е върната с непокътнато съдържание - 1700 евро и 14 000 хърватски куни.

Около 11.45 часа вчера полицаи от сектор "Улична престъпност" забелязали мъж, който съмнително се навъртал около паркирано на ул. "Даме Груев" рено с хърватска регистрация, докато шофьорът сменял задната дясна гума.

Съмнителният мъж отворил предната лява врата на колата и прибрал черна мъжка чанта под якето си. В момента, в който забързал по улицата, полицаите предприели заградителни действия за задържането му.

В последвалата гонитба крадецът изхвърлил чантата на земята и оказал съпротива, което наложило полицаят зад него да стреля. След продължилото неподчинение на ул."Марко Балабанов" и ул. "Позитано" мъжът е задържан, прострелян със стоп патрон в бедрото на левия крак.

Установено е, че задържаният Е.И. на 43г. от София е криминално проявен. Той е настанен в МВР болница, под охрана, без опасност за живота.

Криминалистите са задържали и съучастника на крадеца - 35-годишния В.Т. от София, също криминално проявен.

В Шесто РПУ е образувано полицейско дознание. Работата по случая продължава.