Организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на София е установена и задържана от столичните криминалисти, информира пресцентърът на МВР.

Над 700 хапчета екстази, пликче с прахообразно вещество и плик с марихуана са иззети при последвалото претърсване.

Служителите на Столичната полиция влезнали в дирите на организатора на групата 24-годишния К.К. и вчера късно вечерта го задържали. Той бил в квартирата на съучастника си М.Т. на 31 г. и бил засечен докато излиза оттам заедно с 25-годишния Ц.Т.

Двамата оказали яростна съпротива, но не успели да избягат от полицаите. Последвало претърсване на апартамента, където криминалистите заварили М.Т. и още четирима членове на групата: К.С. на 37 г., перничанина Г.В. на 30 г., 27-годишния Д.А. от Сливен и 31-годишния софиянец Й.Г.

В жилището били намерени и иззети 716 хапчета с характерни за екстази символи, пликче с прахообразно вещество и плик с марихуана.

В хода на разследването е установено, че задачата на боса на 7-членната група била да укрива и разфасова дрогата, след което неговите "сътрудници" я пласирали на дребно на наркопазара.  Той е регистриран за притежание на килограм и 700 грама марихуана през 2006г., както и за нанасяне на средна телесна повреда през 1999г.

Групата е задържана за 24 часа. В СДП е образувано дознание, работата по случая продължава.