Близо 1500 детски играчки, както и 58 000 чифта работни ръкавици с фалшиви лога, задържаха митническите служители от митница „Пловдив”.

Стоките менте са открити в два камиона с иранска регистрация. Товарът е бил с получател пловдивска фирма и е бил предназначен за реекспорт към Турция.

В транспортните документи е посочено, че стоките са натоварени в свободна зона в Иран, а търговската фактура е издадена от фирма от Китай.

При щателна проверка на товара на единия камион митническите служители са открили между другите детски играчки, които са редовни, и 1450 играчки с логото и фигуративните изображения на световноизвестни брандове и герои  от популярни анимационни филми: образът  на Елза от филма „Замръзналото кралство", миньоните от  „Аз, проклетникът" и Angry birds от „Сърдитите пилета".

При проверката на другия камион освен редовната стока са открити 58 000 чифта работни ръкавици, носещи знака и логото на автомобилния концерн Peugeot.

Играчките и работните ръкавици са задържани в склада на митницата.

За задържането ще бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки, които в срок от 10 работни дни следва да се произнесат фалшиви ли са стоките.

Само преди десетина дни, при проверка на друг камион с иранска регистрация, митническите служители от Митница Пловдив задържаха 15 430 часовници, носещи знаци на 25 известни търговски марки - Patek Philippe, Rolex, Ulisee Nardin, Audemars Piguet, Daniel Wellington, Breitling, Frank Muller и други.