Инцидентът със стрелбата в подлеза на булевардите "България" и "Гоце Делчев" била заради битов спор - куче, което се облекчило на вратата на магазин. Това заяви на извънреден брифинг началникът на отдел "Разследване" към столичната полиция главен комисар Стойно Цветков.

Простреляха 50-годишен мъж в столицата

Простреляха 50-годишен мъж в столицата

Стрелбата станала в подлез

Сигналът за стрелбата е получен около 10 часа днес. Според сигнала стрелбата е станала в подлеза на булевардите "България" и "Гоце Делчев" малко преди 10 часа сутринта.

"В близост е имало колеги, които са сигнализирани от граждани, а и са чули и те шума от изстрела. Незабавно са реагирали, заловили са извършителя, който е 59-годишен мъж и са установили и пострадалия, който е 50-годишен мъж", заяви Цветков.

На мястото са извикани екипи на бърза помощ и пострадалият е откаран в болнично заведение, където е опериран. Припомняме, по-рано днес от ВМА заявиха, че пострадалият е опериран и е настанен в реанимация с опасност за живота.

"Поводът е възникнал скандал за това, че кучето на пострадалия е маркирало територията си пред вратата на магазина на извършителя", посочи още началникът в СДВР.

Относно информацията, че собственикът на кучето е извадил палка и първи е нападнал собственика на магазина Цветков заяви: "Има палка, която е иззета от произшествието, но не разполагаме с данни да е извадил палката. По данни на свидетелите и съпругата на пострадалия тази палка се носи, да не би при спречкване с кучето, да не би да бъде ухапан някого по време на разхождане, когато разхожда кучето си."

Снимка 369860

Източник: БГНЕС

Цветков допълни, че разследването се води от няколко часа и информацията не е окончателна. Обстоятелствата около инцидента все още се изясняват.

Стана ясно още, че са извършени всички неотложни действия по случая, а материалите се докладват в Софийската градска прокуратура.

Версията на стрелеца към момента не е ясна, защото той все още се разпитва. Той е имал разрешение за притежание на оръжието.

Цветков посочи и че извършителят е имал една криминална регистрация в миналото за нанасяне на телесна повреда.