Тази сутрин в БНТ се е обадил мъж, който се представил за общинския съветник от ДПС в Силистра Сунай Ремзи.
Той е главният заподозрян за убийството на 25-годишния Марин Маринов от Силистра.

Лицето, представило се за Сунай Ремзи, е казало, че в момента се намира в Турция и че е само свидетел на убийството на Маринов, информира БНТ.

Припомняме, във вторник вечерта в офис на кафе-бар "БГ клуб", стопанисван от Сунай Ремзи, беше намерен трупът на Маринов, убит с огнестрелно оръжие.

Една от работните версии за престъплението е свързана с разчистване на парични дългове. Соред запознати Сунай Ремзи дължал на убития голяма сума пари.

Пред БНТ Ремзи е заявил:

"Искам да кажа, че аз не съм убиецът на Марин. Убийците са други и това са хора на един турски бизнесмен, който така... върти добър бизнес в София - с негов колега имат заведение в София, турски ресторант.
Той се казва Сунай Аккоюн. Негови хора го убиха. Али Екбер се казва човека, който натисна..., който го застреля дефакто, аз видях абсолютно всичко.
В деня към седем часа пихме по едно малко уиски в мойто заведение долу в "БГ клуб"-а, приказвахме си. Той беше доста впечатлен, каза, че има среща с хора на Сунай Аккоюн. През това време докато си приказваме, неговия телефон звънна и той каза, че е в офиса на "БГ". Влязоха двама души - единият е българин, другият е турчин. Този е Али Екбер така..., защото той с мене приказва на турски, взеха да си говорят неща, за които Марин е обещал да направи за Сунай Аккоюн - да купува стока, да продава стока и такива неща.
Аз по едно време не разбрах какво стана, само видях, че този българин, който беше, изкара един нож и го наръга. Аз доста се поуплаших, докато се намеся... Али Екбер натисна... така, стреля, и Марин падна долу на земята, взеха парите и мен ме изблъскаха и ми казаха: внимавай какво правиш, защото ще ти избием цялото семейство; от тук нататък нищо не си видял, нищо не си чул.
Излязоха от офиса, оставиха нещата и заминаха, само взеха парите".

Гласът е на Сунай Ремзи. В това са категорични хора, които го познават.

В телефонния разговор пред "По света и у нас" представилият се за Сунай Ремзи е споменал и името на бизнесмена от Силистра - Орхан Мемиш, бил преводач  в България на Аккоюн.
На въпрос възможно ли е Аккоюн наистина да е поръчал убийството Орхан Мемиш казва, че по негово мнение Аккоюн не би могъл да поръчва (убийство), защото е по-скоро дребен посредник, отколкото бизнесмен. БНТ

"По света и у нас" предостави пълната разпечатка от разговора на Мария Чернева с Ремзи на Окръжната прокуратура в Силистра. Според говорителя й Теодор Желев, споменатите от Сунай Ремзи обстоятелства и имена са абсолютно непознати за разследващите и досега по тях не е работено.

Според прокурор Желев, е твърде вероятно новите данни да променят посоката на разследването. Това обаче, уточни той, не означава, че подозренията ще бъдат свалени от Сунай Ремзи.

Работата по новопоявилата се версия започва веднага, обяви наблюдаващият прокурор Михаил Папазов, цитиран от БНТ.
Той съобщи, че Ремзи ще бъде обявен за международно издирване.

Екип на "По света и у нас" се опитва да се свърже с бизнесмена Сунай Аккоюн, който е посочен като поръчител на убийството на Марин Маринов. До момента разследването на БНТ покзава, че Аккоюн не е български гражданин, но има бизнес у нас.