Има свидетел по случая с отвличането на бизнесмена Киро Киров. Това съобщи заместник градският прокурор на София Роман Василев в ефира на БиТиВи.
По думите на прокурора свидетелят е защитен по всичките необходими законови изисквания.

Василев посочи още, че във връзка с него ще се използват всички възможности на закона. Прокурорът обаче не пожела да коментира други въпроси около случая.

Шокиран съм от информацията, но у нас всичко е възможно. Това коментира Киро Киров по повод съобщеното от зам.-градския прокурор. Разбирам от вас за тази новина, допълни той.

Бизнесменът добави, че се чувства много добре, както във физическо, така и в психическо отношение. Дори в момента ме заварвате на работа, каза още той. Киров допълни още, че синът му - Иван е пораснал много за дните, в които той е бил в плен. Бизнесменът подчерта, че синът му се е държал смело.

Запитан дали е получил подкрепа от кмета на София Борисов и депутатката Татяна Дончева, каквато информация беше разпространена в медиите, Киров отговори - за това трябва да питате сина ми. По думите му, именно Иван би могъл да разясни кой и каква подкрепа му е оказвал. Освободеният бизнесмен обаче уточни, че по-късно днес ще се срещне с лидера на ГЕРБ.

По информация на БНТ в бандата, похитила Киров, е имало вътрешна конфронтация във връзка с разпределението на парите от откупа. Вероятно свидетелят е недоволен от своя дял член на групата, който е решил да съдейства на прокуратурата.

Зам.-градският прокурор Роман Василев нито потвърди, нито отрече информацията, че днес ще има акция срещу групата, похитила бизнесмена Киро Киров.

Припомняме, Киро Киров беше освободен във вторник през нощта.  За освобождаването му похитителите поискаха откуп, който синът на Киров - Иван, плати. Предполага се, че сумата е от порядъка на 620 000 евро. 

Ден преди това министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че МВР работи по версия, която не изключва бивши служители от системата да участват в групата, свързана с отвличанията, измежду които и това на бизнесмена.

Mеждувременно стана ясно, че Киров ще даде пресконференция  в понеделник в сервизния комплекс на КИРОВ АД на Околовръстен път, кв. Суходол.

На нея бизнесменът ще изяви своята гражданска позиция за обществото, държавата и икономиката ни факти и ще отговоря на журналистически въпроси, допълват организаторите.