Със свидетелски показания продължава делото за срещу Георги Семерджиев за катастрофата с две жертви на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две момичета, съобщи БНТ.

Един от свидетелите е бил с мотора си на местопроизшествието. Чул звук като от експлозия и видял смачкания джип. Отишъл да търси пострадали, за да им помогне, и видял двете мъртви момичета. Зад него минали две жени. "Едната охкаше и пъшкаше, а другата ѝ помагаше и казваше "Бързо, бързо, убихме хора", разказа свидетелят. Не помни обаче как са изглеждали двете жени. още тогава съобщил на полицаите на място за всичко, което е видял.

По време на днешното заседание по делото бяха изслушани и други свидетели, които са били на мястото на катастрофата или в близост. Част от тях заявиха, че са видели, че джипът се е движил с висока скорост и минавал на червен светофар.

Приятелката на Георги Семерджиев не го била виждала да употребява дрога

Приятелката на Георги Семерджиев не го била виждала да употребява дрога

Делото за катастрофата с две жертви на бул. "Черни връх" продължава на 6 март

По информация на bTV днес пред съда на въпроси отговарят общо 12 души. Според свидетеля с мотора, цитиран от медията, по време на катастрофата на бул. "Черни връх" в колата на Семерджиев са се возили две момичета. Той видял как Семерджиев минава няколко пъти на червено.

"Прокуратурата няма данни Семерджиев да е имал спътничка", посочи наблюдаващият прокурор Чавдар Железчев, цитиран от БНР. "Това ни беше известно и на досъдебното производство, но информацията, която дава този свидетел, не кореспондира с нито едно друго доказателство, остава изолирана, така, че вече как ще се кредитира от съда ще се реши в последствие. Не мога да знам каква е неговата мотивация, но примерно може субективно да е възприел неправилно ситуацията - "убити са жени", вместо "убихме жени". Има хиляди хипотези", обясни той.

Делото продължава в сряда, когато ще бъдат разпитани вещите лица.