Приятелката на Георги Семерджиев заяви пред съда, че никога не го е виждала да употребява наркотици. Ева Йорданова беше разпитана като свидетел по време на днешното съдебно заседание по делото за причинената от него катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени на 5 юли 2022 година, съобщи БТА.

Тя и Семерджиев били гаджета над две години. Според Йорданова той винаги си карал нормално и никога не бил агресивен. Съдът първоначалните й показания, в които тя признава, че знае, че приятелят ѝ взима кокаин. Днес обаче Ева Йорданова обяви, че не си спомня.

Друг свидетел по делото - Магдалена Иванова, разказа, че тя, Семерджиев и бившата полицайка Симона Радева са обикаляли с автомобила му по-рано в деня на катастрофата, като той ожулил друга кола, докато са чакали на червен светофар. Георги Семерджиев не спрял, за да провери състоянието на автомобила, а за случилото се разбрал по-късно.

Прокурорът по делото "Семерджиев": Има данни, че именно подсъдимият е управлявал колата

Прокурорът по делото "Семерджиев": Има данни, че именно подсъдимият е управлявал колата

Казал ли е единият от уволнените полицаи на Симона Радева: "Жоро е направил мазало"?

Собственикът на ожуления автомобил Георги Маринов заяви пред съда, че в деня на катастрофата се прибирал от работа, когато колата му е била ударена от ляво. Не успял да види шофьора на колата заради затъмнените й стъкла, но забелязал силуети на двама души, както и е с чуждестранна регистрация. Свидетелят имал и работещ видеорегистратор по време на произшествието, но отказал да представи записа пред полицията.

Разпитани бяха също Георги Стефанов, собственик на сервиза, в който Семерджиев редовно ремонтирал автомобилите си, както и неговия служител Пламен Киров. Стефанов разказа, че в деня на катастрофата Георги Семерджиев докарал колата си за обслужване. И двамата разпитани отрекоха да са видели външни щети по автомобила, а Киров посочи, че сменял накладките на автомобила на Семерджиев един-два пъти месечно.

Делото ще продължи с разпит на непризовани и неявили се до момента свидетели на 6 март от 13:00 ч.