31-годишен таксиметров шофьор от Свиленград предотврати измама на възрастна жена, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

Преди два дни Златомир Митрев получил на мобилния си телефон обаждане да пренесе пари от свиленградското село Сладун до Велико Търново, съобщи haskovo.info.

Пристигайки в центъра на селото водачът на таксито видял възрастна жена, седнала на пейка, който била облечена по описанието, което му било дадено.
Той я приближил и я попитал тя ли трябва да му предаде парите, но жената поклатила отрицателно глава.

В този момент обаче се обадил човекът от Велико Търново и след кратък разговор с него му казал да даде телефона на старицата.
Говорейки с него жената се разплакала, подала на таксиметровия водач увито със синьо тиксо пакетче и казала тихо: "тръгвай".

Митрев я попитал дали това не е измама, но жената останала безмълвна.

Златомир Митрев решил, че има нещо нередно и сигнализирал в полицейския участък. Заявителят на курса от Велико Търново разбрал намеренията му и го заплашил, че ще му се "случи случка" ако не донесе банкнотите.

Въпреки заплахите Митрев предал на полицията 1150-те лева, които ще бъдат върнати на 71-годишната Митра Колева. Полицейските служители са установили, че баба Митра е била излъгана по познатата схема с катастрофа с пострадало дете, уж блъснато от дъщеря й.