Търговци от Бургас заплашват със съдебни битки и протестни действия, ако се приемат промените в Наредбата за преместваемите обекти, съобщи БНР.

На заседание на Общинския съвет предстои да бъдат приети промените в Наредбата за преместваемите обекти. По думите на търговците, документът е лобистки и цели да съсипе бизнеса.

"За 12 години сме внесли 23 предложения как да се организира отдаването на преместваеми обекти и до момента никога не са били възприемани", заяви председателят на Асоциацията в защита на дребния и среден бизнес, Николай Димитров.

По думите му последните нанесени редакции в документа, дело на Димитринка Буланова от ГЕРБ, няма да решат проблемите. В някой от текстовете съществувало противоречие, обясни Димитров. В единия от предложените от Буланова текстове има противоречие относно подаването на документи за освобождаващи се позиции за павилиони.

Друг текст пък, който регламентира членовете на комисията, която ги разпределя, да са основно общински съветници, според Димитров обслужва други интереси.

"Според нас, зад това се крие чисто лобистки интерес и ние смятаме, че тази комисия ще се политизира и решенията ще се вземат еднолично. Ако не бъдем чути и ако не бъдем разбрани ще се срещнем в съда. Ние сме се консултирали с нашите юристи, че тези текстове няма да видят бял свят", отсече Димитров и добави, че търговците имат пълна готовност за протестни действия.