Полицията в Шумен издирва телефонен измамник, който взел 45 хил. лв. от 80-годишна баба.

На 16 май около 13:30 часа възрастната жена получила обаждане на домашния си телефон.

Непознат мъж се представил за полицай и я заблудил, че може да помогне в хващането на измамник. Бабата получила уверение, че ако акцията е успешна, ще получи доживотно увеличение на пенсията. Мъжът оставил телефон за връзка 08112.

Полицаите в Разград върнаха 26 000 лева на старица

Полицаите в Разград върнаха 26 000 лева на старица

Арестуваха "мулето" на ало-измамника

По-късно жената опитала да позвъни на номера, но не успяла. На домашния й телефон се обадил мъж, който и казал по най-бързия начин да намери 20 000 лева и да ги предаде, за да не се случи най-лошото с нея и близките й.

След заплахите, 80-годишната получила още едно обаждане отново от псевдо полицая. След много телефонни разговори възрастната жена била убедена да остави пред входната си врата всички нейни спестявания заедно с пари на близките й. Общата сума, която бабата оставила пред вратата си, била 44 800 лева, и златни накити.

Същият следобед около 17:00 часа 80-годишната разбрала, че е станала жертва на измама. По-късно тя е разпитана в местното РПУ.

За случая е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Шумен. Образувано е досъдебно производство по чл. 209 ал. 1 от НК.