След задружни усилия на областните дирекции на полицията в Кърджали и Пловдив е задържан мъж, измъкнал принудително детето си от детска градина в Кърджали, съобщиха от МВР.

Сигнал за случая е подаден около 9 часа тази сутрин на тел. 112. Таткото разбил врата в детската градина, заплашил персонала, взел 5-годишното си дете и прашил с него в неизвестна посока с лек автомобил "Хюндай". Незабавно бил задействан целият състав на Районното управление в Кърджали. Данните за колата били подадени и на съседните областни дирекции. Впоследствие екипи на пловдивската полиция локализирали и спрели автомобила на автомагистрала "Тракия".

В превозното средство, шофирано от 37-годишния мъж освен детето била и майката на похитителя. Те са отведени в Районното управление в Раковски. Предстои издаването на заповед за задържането на мъжа и конвоирането му до Кърджали.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.325, ал. 1 от Наказателния кодекс за хулиганство. Предстоят процесуално-следствените действия под надзора на прокуратурата.

Нова телевизия информира, че мъжът е в развод с майката на детето. Имало решение на съда в Германия, че той трябва да упражнява родителските права. Според медията обаче това решение не е валидно у нас, тъй като не били предприети нужните стъпки за влизането му в сила.

Драмата с бащата и отвлеченото от него дете на летище Хамбург приключи благополучно
Обновена

Драмата с бащата и отвлеченото от него дете на летище Хамбург приключи благополучно

Летището бе затворено от петък вечерта, след като мъж в превозно средство премина през бариера му с дете