Никой не е проверявал защо мъжът от столичния квартал "Витоша", разстрелял двама строителни инвеститори, има оръжие. Това каза Росен Йорданов, бивш зам.-шеф на Института по психология към МВР пред bTV.

Според Йорданов достъпът до оръжие е станал напълно безконтролен поради лобистки интереси. "Историята с разрешителните за оръжие у нас е тъжна и лобистка", смята Йорданов.

По думите му две неща са движили стрелеца, който е строителен предприемач и по предварителни данни инвеститорите са му дължали 100 000 лева. Едното нещо е усещането за непреодолимост, за безнадеждност в дадена ситуация. Другото - особености на характера, по-висока възбудимост.

Психологът определи стрелбата като акт на отчаяние, на безсилие. Взаимоотношенията между строител и инвеститори със сигурност имат история, обясни Росен Йорданов.

57-годишен застреля двама в София

57-годишен застреля двама в София

Стрелбата е станала в района на кв. "Витоша", още един е ранен

Припомняме, вчера 57-годишен мъж уби мъж и жена в столичен офис. Всички участници в инцидента са в строителния бизнес. Жертвите са инвеститори, а мъжът, посегнал на живота им - подизпълнител. Разстреляните са дължали пари на мъжа, който ги е разстрелял.

Пред Нова телевизия адвокатът на обвинения - Ася Манджукова, обясни че вчера клиентът й е бил във видимо неадекватно състояние. Оръжието му е законно притежавано от много години. Преди това не е имало инциденти с това оръжие. Към момента не мога да проведа нормален разговор с Драгомир, призна Манджукова.