Телефонните измамници в Ловешка област използват нови схеми, предупредиха криминалисти. Опитите за новия вид измами в последните дни зачестяват.

По новата схема непознат се обажда по телефона, като се представя за служител на МВР и съобщава за провеждаща се полицейска операция срещу телефонни измамници.

За целта на МВР били необходими всички налични пари на хората, които след края на специализираната акция, ще има бъдат върнати. Така възрастните хора дават парите си с мисълта, че помагат за залавяне на престъпници, а всъщност ги финансират.

Криминалистите напомнят, че гражданите не бива да подценяват и добре познатите вече схеми: авансово плащане за последващо монтиране на климатици, освобождаване от наказателна отговорност след пътнотранспортно произшествие със загинал, нужда от скъпо струващо лечение и освобождаване на колет от чужбина с голяма сума пари.

От полицията призовават гражданите никога да не се доверяват на непознати по телефона и в никакъв случай да не се предоставят пари по какъвто и да е повод.

При случай първо да потърсят близките си или приятели и да се обадят на тел. 112.