Повече от 11 000 само за един ден спечелиха телефонните измамници. Въпреки постоянните предупреждения вече години наред от полиция и медии, възрастни хора продължават да вярват на стандартни схеми и да дават парите си на напълно непознати хора.

Жена на 56 години от Сливен е дала 8000 лева на телефонни измамници, смятайки че помага на полицията.
Вчера тя получила телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицай. Той я убедил да съдейства за "залавянето" на телефонни измамници. Тя предала 8000 лева на непознати.

2100 лв. пък дала възрастна жена от Ямбол. Тя била заблудена от обадил се по телефона мъж, който се представил за неин роднина и я помолил да му услужи с пари, за да капарира мебели от чужбина.

Жената повярвала и малко след това близо до жилището си предала на непознат мъж сумата от 2100 лева. По-късно, когато се обадила на роднини, разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията.

Също вчера шуменец на 82 години дал злато и пари за "лечение" на близък при телефонна измама.

На домашния му телефон преди обед позвънил непознат, който съобщил, че негов близък е пострадал при авария и е с изгаряния. Обяснил, че са нужни средства за лечение. Отишъл до жилище на улица "Васил Левски" и поискал 12 000 лева. Възрастният мъж обяснил, че няма толкова пари и предал 700 лева и около 40 грама златни накити. По-късно установил, че е измамен.

И по трите случая се води досъдебно производство.