Тежък пътен инцидент затвори участък на пътя между Ловеч и Плевен. В резултат на катастрофата са загинали на място трима души. Трагичният инцидент е станал преди разклона за село Слатина около 16:00 часа на мокра и хлъзгава пътна настилка, съобщи БНР.

Два автомобила с плевенска регистрация са се ударили, като на място са загинали трима от пътуващите. Още двама са получили тежки травми и са били откарани в болницата в Ловеч.

По-късно стана ясно, че президентът и основен треньор на волейболния клуб "Олимпиец" (Плевен) Стефка Великова и двама състезатели на клуба са загиналите пътници. Те са отивали в Ловеч където е трябвало да се играе мачът с местния "Осъм".

Още един волейболист на плевенския клуб е закаран в болница в тежко състояние, съобщава bgvolleyball.com.

Според информацията на полицията колата е управлявана от мъж. На мократа настилка возилото е поднесло, ударило се е в дърво, след което е изхвърчало на пътя и се блъска в друга кола, която идва в насрещното движение. Именно този сблъсък е довел до трагичния инцидент.

Властите са въвели временно ограничение на движението в зоната на инцидента и са пренасочили трафика по алтернативен маршрут през селата Горан и Слатина. Призовават се шофьорите да бъдат особено внимателни при преминаването през обходния път и да спазват поставените пътни знаци и указания.

Водачите са посъветвани да избягват района, ако е възможно, и да планират пътуванията си, съобразявайки се със затворения участък.

Информация за състоянието на пострадалите и повече детайли относно разследването се очаква да бъде предоставена от компетентните органи.

Друга тежка катастрофа между две коли стана на главния път София - Варна край село Шереметя, Великотърновско. При инцидента е загинал водачът на един от двата автомобила, а други двама души са пострадали. Движението в региона се регулира от Пътна полиция, но пътят остава отворен. Според Нова телевизия жертвата на инцидента е треньорът на футболния клуб "Дунав" (Лом) Ферарио Спасов.

Катастрофа е станала и по път III-205 Тутракан - Шуменци, където движението е двупосочно в една лента. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Катастрофа блокира трафика на АМ "Струма" край Перник

Катастрофа блокира трафика на АМ "Струма" край Перник

Пътният инцидент е станал в посока Дупница