Доживотна присъда без право на замяна за Малин Крумов (36г.), две присъди по 16 години затвор за Венко Агонцев (38г.), и Димитър Викентиев (42г.) и 17 години затвор за Карамфил Карамфилов (35год.) присъди Варненският окръжен съд по делото за убийството на македонския гражданин Орце Коруновски, разстрелян посред бял ден през 2002 година във Варна.

Една година след началото на съдебния процес Окръжният съд произнесе 4 осъдителни присъди като призна вината на Крумов, Карамфилов, Агонцев и Викентиев затова, че на 22 септември 2002 година Малин Крумов като пряк извършител, в съучастие с Димитър Бенишев като подбудител, а Агонцев, Карамфилов и Викентиев като помагачи, умишлено убили македонеца Орце Коруновски.

Убийството е било извършено предумишлено, по начин, опасен за живота на мнозина, а за Крумов и при условията на опасен рецидив. Доживотната присъда на Малин Крумов е при специален режим, а за останалите при усилено строг затворнически режим.

Четиримата солидарно трябва да заплатят на съпругата на Коруновски 50 000 лева и по толкова за тримата му непълнолетни синове, ведно със законната лихва от датата на извършване на убийството.

Варненският окръжен съд потвърди ареста на Малин Крумов и с определение задържа с мярка за неотклонение в съдебната зала Агонцев и Викентиев. Това определение на съда не подлежи на обжалване.
Производството по следственото дело на Бенишев бе прекратено след неговата смърт през 2003 година. За Карамфил Карамфилов присъдата е задочна. По данни на граничните служби два дни след убийството той е напуснал страната и то с документи на друго лице. Заедно с него и по същия начин тогава е избягал и Малин Крумов, който беше задържан 3 години по-късно след завръщането си в България.

За това престъпление съдът наложи на двамата наказание лишаване от свобода за 2 години. За оръжието, което Малин Крумов незаконно е притежавал, заедно с боеприпасите ВОС определи наказание от 3 години затвор.

На основание чл.23 НК съдът определи за Крумов и Карамфилов да изтърпят по-тежкото от наложените наказания: доживотна присъда без право за замяна за Малин Крумов и 17 години затвор за Карамфил Карамфилов. Карамфилов ще прибави още 6 месеца към тази присъда - наказание, което ВОС му присъедини от влязла в сила присъда на Софийския районен съд.

По това дело бяха насрочени общо 5 съдебни заседания. Бяха разпитани десетки свидетели и експерти. В хода на съдебното дирене бе абсолютно установен механизмът, времето и начина на извършване на поръчковото убийство.

Орце Коруновски беше разстрелян посред бял ден в заведение за хранене в центъра на Варна, пред очите на множество клиенти. Въпреки неимоверния ужас и настъпилата паника убиецът напуснал заведението и е бил преследван от близките на македонеца чак до морската градина. Именно там още същия ден е открито и оръжието на престъплението, но следите, установени по него се оказали негодни за идентификация.

Събраните материали по делото са дали основание на прокуратурата да твърди, че убийството е обмислено, подготвено и организирано дълго време. Бенишев е планирал действията на всеки един от обвиняемите и ги е мотивирал.
Всеки един от осъдените ще заплати по 286 лв. съдебни разноски, както и по 2 000 лева държавна такса върху уважените граждански искове.
Присъдата на Варненския окръжен съд може да се обжалва в 15 дневен срок пред Апелативен съд Варна.