Тиха, спокойна и податлива на манипулации - така криминалният психолог проф. Калин Гайдаров описа пред bTV банковата служителка от Варна, която беше арестувана за присвояването на близо 1 млн. лв.

Той добави, че парите са голямо изкушение и има много случаи, в които хората не могат да устоят, когато работят с големи суми.

Според задържаната служителка, парите са били изпращани на мъж в Монтана, с когото са поддържали отношения само в интернет и никога не са се виждали.

"Любовникът" на банковата служителка, източила 1 млн.лв., не е обвинен

"Любовникът" на банковата служителка, източила 1 млн.лв., не е обвинен

Засега няма доказателства за неговата вина

Проф. Гайдаров посочи още, че има хипотеза партньорът да е измислен герой. Въпросният мъж все още не е задържан от полицията.

По думите му възрастта на жената е ключова, защото тя е на 38 години и е необвързана. Това според проф. Гайдаров я прави податлива на манипулации от мъж. Експертът посочи, че е недопустимо банката да не забележи източването 3 години.

Предполага се, че за този период банковата служителка е извършила около 50 тегления на средства от чужди сметки. Всеки път сумата е била различна, като основно е варирала между 5 и 20 хил. лв. От банката обаче подават сигнал в прокуратурата едва в началото на тази седмица.

Проф. Гайдаров заяви, че е възможно жената да е била изнудвана или манипулирана.

Разкриха банкова служителка, присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти
Обновена

Разкриха банкова служителка, присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти

Тя е задържана за 72 часа